Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • Arno Koek

  Rubriek: Boeken

  Boekenpanel - Arno

  Boekhandelaar Arno Koek maakt vanaf seizoen 2016/2017 onderdeel uit van het boekenpanel van DWDD.  Hij is eigenaar van 'Boekhandel Blokker' in Heemstede. Voor de start van de eerste aflevering van 'Boek van de maand' waarin hij te zien is spraken wij Arno:

  Hoe ben jij in het boekenvak terechtgekomen?
  “Ik kom uit een ondernemersgezin; mijn broer en schoonzus hadden een boekhandel in Amerongen. Toen zij op een gegeven moment op vakantie gingen, vroegen zij aan mij of ik een week op de winkel wilde passen. Ik vond het geweldig en wist toen dat ik dit wilde gaan doen. Het ontdekken van de wereld van het boek en het contact met de klanten spraken mij heel erg aan. Dit is nu inmiddels 30 jaar geleden. Ik werkte toen bij een bank en ben toen de opleiding voor het boekenvak gaan volgen en daarna redelijk snel van beroep geswitched. Nadat ik een tijd in een kantoorboekhandel in Roelofarendsveen en later in een boekhandel in Leiden heb gewerkt, heb ik 10 jaar geleden Boekhandel Blokker in Heemstede overgenomen.”

  Wat voor soort boeken lees jij graag?
  "Ik hou van literatuur en lees het liefst romans. In het Nederlands of vertaald. Ik ben fan van het werk van A.F.Th. van der Heijden.  Ook de boeken van Murakami en Philippe Claudel lees ik graag."

  Welke boeken zijn favoriet of hebben veel indruk op je achter gelaten?
  "Een favoriet boek noemen is een lastig te beantwoorden vraag. Maar wat ik destijds erg interessant vond waren de boeken van Jan Wolkers. Ook het boek ‘Ik Jan Cremer’, maakte, als jongste in een gezin van zes, veel indruk op mij. Ik las het boek met rode oortjes en was verrast dat dit boek ook voor literatuur doorging."

  Welk boek ligt er nu op je nachtkastje?
  "Momenteel lees ik het boek ‘Hoe lees ik?’ van Lidewijde Paris. Hierin staan veel inspirerende voorbeelden uit de literatuur en geeft de lezer tips hoe je een tekst anders kan lezen. Een verrijking als je een boek aan het lezen bent. Het lijkt inderdaad op vakliteratuur maar het is echt voor iedereen geschikt."

  Meer over de boeken in DWDD? Ga naar onze Boekenrubriek.

Media

Boek van de Maand maart 2018
Fragment
Boek van de Maand februari 2018
Fragment
Boek van de Maand januari 2018
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 30-01-2018
Aflevering
Boek van de Maand november 2017
Fragment
Toon meer media