Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

  • Bas Haan

    Bas Haan

    Bas Haan is journalist en schrijver. Van 2000 tot 2006 werkte hij voor Netwerk, daarna bij actualiteitenrubriek Nova, tegenwoordig Nieuwsuur. Hij maakt vooral reportages over het functioneren van de rechtsstaat. Zo onthulde hij in 2005 dat justitie bewijs had achtergehouden in de Schiedammer Parkmoord. Over de Deventer moordzaak maakte hij vele reportages en sprak hij geregeld met alle hoofdrolspelers. Hij schreef hierover het boek 'De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld'. 

    In 2013 ontving hij met Mariëlle Tweebeeke de Tegel, de jaarprijs voor journalistiek, voor de berichtgeving over het controversiële programma '24 uur: tussen leven en dood', waarin patiënten van de spoedeisende hulp van het VU medisch centrum met verborgen camera's werden gefilmd. 

    Voor zijn onthullingen over de Teevendeal won hij in 2015 nog een Tegel én werd hij verkozen tot Journalist van het Jaar. In 2017 verscheen 'De Rekening voor Rutte', waarin hij nog meer onthullende feiten over de Teevendeal naar boven brengt.

Media