Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • De Staat

  Biofoto De Staat Facebook van Isabelle Renate la Poutré

  De Staat is een Nederlandse rockband uit Nijmegen. De band speelt sinds september 2007 in haar huidige bezetting met als frontman Torre Florim. Het eerste album van de band kwam uit op 9 januari 2009 en heet 'Wait for Evolution'. Twee jaar later verscheen 'Machinery'. In september 2013 kwam het derde album I_CON uit. Ze stonden op festivals als Lowlands, Pinkpop, Sziget en Glastonbury. Daarnaast heeft De Staat de Vlaamse band dEUS vergezeld op hun tour door Engeland en waren support act voor The Rolling Stones en Muse.

  Naast muziek maken met de band, zet Torre Florim zich in voor stichting 'Dichterbij'. Samen met zangeres Roosbeef maakte hij een album voor deze stichting, met als inspiratiebron de gedichten van verstandelijk beperkte mensen. In 2014 verzorgt Torre, samen met zangeres Janne Schra, de soundtrack bij de Nederlandse serie 'Hollands Hoop'. De videoclip van hun nummer 'Witch Doctor' werd opgepikt door het buitenland en ging de wereld over.

  In januari 2016 kwam hun vierde album 'O' uit, gevolgd door ‘Live in Utrecht’. Op 18 januari 2019 verscheen 'Bubble Gum', het vijfde album van De Staat.

  (Foto: Isabelle Renate la Poutré)

   

   

Media

De Staat - Pikachu
Fragment
De Staat - I’m out of your mind
Fragment
De Staat - Blues is Dead (minuut)
Fragment
De Staat - Help Yourself
Fragment
De Staat - Baby
Fragment
De Staat - Peptalk (minuut)
Fragment
Toon meer media