Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

  • De Verleiders

    De Verleiders

    'De Verleiders' is een Nederlands theatergezelschap dat bestaat uit George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en Marcel Hensema. Pierre Bokma en Martijn Fischer waren ook ooit deel van de cast.

    Terugkerende thema’s van de theatergroep zijn verleiding en hebzucht. In het theaterseizoen 2012-2013 brachten ze een trilogie uit van nieuwe Nederlandse toneelstukken, gebaseerd op de boeken 'De Vastgoedfraude' (auteurs Vasco van der Boon en Gerben van der Marel), Het drama Ahold (Jeroen Smit) en Nina Brink, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady (Eric Smit). De trilogie verwerkte actuele en opzienbarende gebeurtenissen uit het Nederlandse bedrijfsleven tot nieuw toneelrepertoire, gemaakt en gebracht door theatermakers en acteurs. In de vierde voorstelling 'Slikken én stikken' geven de mannen een second opinion over ons zorgstelsel. Over onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten en miljardenwinsten van verzekeraars en farmaceuten. 

    In de vijfde voorstelling, 'Stem Kwijt', wordt onze democratie kritisch besproken. In het stuk onderzoeken de heren of de parlementaire democratie nog wel voldoet. Want hoe kan het dat zoveel Nederlanders geen vertrouwen meer hebben in Den Haag? En waarom hebben we een regeerakkoord waarvoor geen enkele kiezer heeft gestemd?

Media

Vijfde voorstelling 'De Verleiders'
Fragment
Scene uit De Verleiders - Stem Kwijt
Fragment
Toon meer media