Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Douwe Bob

  Douwe Bob

  Douwe Bob Posthuma deed mee aan de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland en won! Zijn performance was sterk en zijn Johnny Cash-achtige muziek klonk als een klok. Hij kreeg airplay op 3FM en trad veel op, onder meer bij het concert van Ilse DeLange in het Gelredome.

  Douwe is al sinds zijn zesde met muziek bezig. Zijn vader maakte deel uit van een kunstenaarsgroep die onder andere ontwerpen hadden gemaakt voor niemand minder dan de Beatles. Zijn moeder was danseres. Allereerst speelde hij piano, maar vanaf zijn veertiende ging hij gitaar spelen en zingen. Ook het genre veranderde, van klassiek naar jazz en vervolgens naar country. In 2015 nam hij een duet op met Anouk, 'Hold Me', de eerste single van Douwe Bobs album ‘Can’t Slow Down'.

  In 2016 vertegenwoordigde Douwe Bob Nederland op het Eurovisiesongfestival. In dat jaar kwam ook zijn album 'Fool Bar' uit. In 2018 wordt hij één van de coaches van 'The Voice Kids'. 

  In 2019 ziet zijn vierde album het licht: ‘The Shape I’m In’. "Dit is een break up-plaat waarop je kunt dansen", aldus de singer-songwriter. 

Media

De Wereld Draait Door hele uitzending 14-02-2019
Aflevering
Douwe Bob - Morning Sunset (helemaal)
Fragment
Douwe Bob - You're Still the One (Shania Twain)
Fragment
Douwe Bob - Douwe's Boogie
Fragment
Douwe Bob zingt I Do
Fragment
Toon meer media