Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Film 'Grijs is ook een kleur'

  GRIJS IS OOK EEN KLEUR

  'Grijs is ook een kleur' (When Grey Is A Colour) is een film van studenten van de Filmacademie in Amsterdam en gaat over depressiviteit. De film is opgenomen in het voorjaar van 2016 en ging in juni 2016 in première. Daarna draaide de film op diverse filmfestivals en viel hij meerdere malen in de prijzen. In oktober is hij uitgezonden bij 3Lab door KRO NCRV. De film is genomineerd voor een Student Academy Award, het kleinere broertje van de Oscars!

  Korte samenvatting: 
  Samen met haar jongere broertje wacht de dertienjarige Cato vol spanning de thuiskomst van haar oudere broer af, die terugkeert na een zelfmoordpoging. Hij is depressief en iedereen hoopt dat het gezinsleven op het platteland hem zijn levenslust weer terug zal geven. Wanneer het geluksarmbandje dat Cato voor hem heeft gemaakt geen uitwerking lijkt te hebben, verschijnt een oude man met engelenvleugels en een motorfiets om te helpen.

  Op 14 september was een groot deel van de crew te gast in DWDD: Marit Weerheijm (regie), Saar Ponsioen (scenario), Loes Komen (producer), Eva Verweij (producer), Martijn Melis (cameraman), Esra Ghilane (production design),  Jasper Pol (uitvoerend producent), Fatih Tura (editor), Hanza Van der Veer (sound design), Cécilia Vos (actrice) en Ko Zandvliet (acteur).