Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

  • Floortje Dessing

    Floortje-Dessing_Annemieke-van-der-Togt

    Floortje Dessing is presentatrice, programmamaakster en reizigster pur sang. Ze verkende de uithoeken van de wereld voor Veronica, RTL5, LLiNK en nu BNNVARA, in de programma's '3 op Reis' en 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld'. Voor laatstgenoemde won ze in mei 2014 de BVN Award en in 2016 de Televizier-ring. Ze is een betrokken persoonlijkheid, zo richtte ze o.a. de fair-trade kledingwinkel Nukuhiva op.

    Ze kwam in het nieuws in december 2017 omdat ze voor haar programma 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld' een aantal dagen moest onderduiken in Jemen. Door zware gevechten moest Floortje in Sanaa noodgedwongen een aantal angstige dagen doorbrengen schuilkelder doorbrengen.

    In 2018 maakt ze de 4-delige serie ‘Floortje en de Ambassadeurs’. Daarin krijgt ze exclusieve toegang achter de normaal gesloten deuren van Nederlandse ambassades. Ze viel met haar neus in de boter: ze volgde de Russische ambassadeur Renée Jones-Bos op het moment dat bekend werd dat vier Russische spionnen Nederland zijn uitgezet omdat zij het wifi-netwerk van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag wilden binnendringen.

Media

De Wereld Draait Door hele uitzending 12-11-2018
Aflevering
Floortje Dessing terug uit Jemen
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 05-12-2017
Aflevering
Toon meer media