Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

 • Geertjan Lassche

  Geertjan Lassche

  Onderzoeksjournalist en regisseur Geertjan Lassche (1976) maakt documentaires voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Een aantal van zijn (documentaire)films heeft in filmzalen en bioscopen gedraaid.

  Zijn werk resulteert in onthullingen over de Molukse acties in de jaren ’70, het verleden van Jorge Zorreguieta, de val van de moslimenclave Srebrenica, de Slag om Arnhem, het asielbeleid ten aanzien van Congo en onregelmatigheden bij het uitzetten van asielzoekers. Ook onthult Lassche in verschillende reportages fraude en handel in de adoptiewereld.

  In 2004 heeft Lassche voor zijn historische documentaire God Bless Montgomery het laatste journalistieke tv-interview met wijlen ZKH Prins Bernhard. Voor deze documentaire over het vergeten aandeel van Poolse parachutisten tijdens de Slag om Arnhem ontvangt hij in 2007 van de Poolse president de hoge staatsonderscheiding Golden Cross of Merit. Het leidt 2 jaar later tot koninklijk eerherstel door Koningin Beatrix.

  In 2012 wint hij twee Tegels. De prestigieuze prijzen voor beste journalistieke producties van 2011 won hij voor zijn documentaire ‘Vreemdelingen en Bijwoners’, over Molukkers die in de jaren vijftig en zestig verbleven in Kamp Conrad in Rouveen.

  Eind 2015 start hij 'Lassche Media' dat zich zowel wil toeleggen op publieksvriendelijke documentaires, als de meer essayistische creatieve documentaire. 

Media