Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Guus Meeuwis

  Guus Meeuwis bio foto klein

  Guus Meeuwis (1972) is zanger. Hij werd geboren in een klooster in Mariahout. Toen hij op de middelbare school zat werd snel duidelijk dat hij erg muzikaal was. in 1995 scoorde hij met de band Vagant zijn eerste hit 'Het is een nacht'. In 1996 maken ze het nummer 'Per Spoor (Kedeng Kedeng)' waarmee Guus & Vagant opnieuw een nummer-één-hit behalen en een Platina-award winnen. In dit jaar verschijnt ook hun eerste album 'Verbazing'.

  Na vele successen besluiten Guus Meeuwis en Vagant in 2001 uit elkaar te gaan. Meeuwis gaat solo verder. De successen blijven, hele stadions verkopen met gemak uit. Guus krijgt verschillende onderscheidingen voor zijn werk als artiest: in 2006 een Gouden Harp, in 2010 een Edison en in mei 2013 wordt hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. In 2006 staat hij voor het eerst met zijn 'Groots met een zachte G' concerten in het Philips-stadion. In 2015, zijn jubileum-jaar, staat hij daar voor de tiende keer met zijn concertreeks. Mei 2015 kwam een grote droom uit: optreden in de Royal Albert Hall in Londen. In 2018 kwam zijn twaalfde album uit, 'Geluk'. 

  Hij kondigde hetzelfde jaar aan dat er een junior variant van zijn 'Groots met een zachte G'-concerten komt, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. 'Groots Junior' vindt plaats op woensdagmiddag 12 juni 2019 in het Philips Stadion in Eindhoven.

   

Media

Vrolijk Kerstfeest Allemaal - Guus Meeuwis
Fragment
Nieuwe cd en tour Guus Meeuwis: Geluk
Fragment
Toon meer media