Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

  • Henny Vrienten

    Henny Vrienten

    Henny Vrienten (1948) is voornamelijk bekend als voorman van de band ‘Doe Maar’, die begin jaren ’80 furore maakte. De Nederlandstalige reggea/pop-band was zeer populair, ook onder tieners die eigenlijk te jong waren om de maatschappijkritische teksten te kunnen begrijpen. In 1984 hield de band het mede daarom voor gezien.

    In 2000 bracht de band echter weer een album uit en deed 16 uitverkochte optredens in Ahoy. In 2008 werden er weer concerten gegeven, 'Doe Maar' was weer bij elkaar en zou een nieuw studioalbum uitbrengen, wat tot op heden niet is gebeurd.

    Vrienten is altijd al met muziek bezig geweest. Hij speelde begin jaren zeventig bas in de begeleidingsband van Boudewijn de Groot. Hier kwam hij mede 'Doe Maar'-lid Ernst Jansz tegen. Na het opheffen van de band in ’84 brengt Vrienten soloplaten uit en werkt veelvuldig samen met andere muzikanten, zoals Herman Brood, Def P (Osdorp Posse), Frank Boeijen en Junkie XL. Hij componeert voor films en musicals en schrijft zelfs een hoogmis. Ondertussen publiceert hij ook nog een aantal (luister)boeken en dichtbundels.

Media

Jam-bas-bonanza - Basmannen
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 10-01-2019
Aflevering
Documentaire 'Basmannen'
Fragment
Toon meer media