Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Hugo Borst

  Hugo Borst door Vera de Kok

  Hugo Borst (1962) is schrijver, journalist, columnist, redacteur, tv-persoonlijkheid, voetbalanalyticus en Sparta-fan. Hij begon zijn loopbaan in 1985 bij Voetbal International, werd in 1994 één van de stuwende krachten achter voetbaltijdschrift Hard Gras en kreeg in 1995 een column in het AD.  Met het boek 'De Coolsingel bleef leeg' (1996) brak hij door als auteur. In 2005 schreef hij de bestseller ‘Over vaders en zonen’. Op tv maakte hij drie seizoenen lang een gelijknamig programma en was hij wekelijks te bewonderen in Studio Voetbal. Tijdens het WK voetbal van 2010 in Zuid-Afrika presenteerde Borst samen met Henry Schut iedere avond een talkshow.

  In 2011 stopte hij met al zijn tv-werk en zijn column in het AD wegens een bijna burn-out. Maar in 2013 keerde hij terug op de radio bij NOS Langs de Lijn, wederom samen met Henry Schut.

  Borst verzorgt al jaren zijn dementerende moeder. Haar mentale achteruitgang beschreef hij in zijn bestseller ‘Ma’ (2015). Het jaar daarop schreef hij met Carin Gaemers een brief aan staatssecretaris Van Rijn over de ondermaatse ouderenzorg in Nederland. Dit leidde tot het manifest 'Scherp op ouderenzorg', met succes, er kwam aandacht én extra geld voor de ouderenzorg.

  In 2017 verscheen het boek ‘Ach, moedertje’. Geëngageerder dan ‘Ma’, want de moeder van Hugo verblijft sinds 2,5 jaar in een verpleeghuis, waardoor hij nu uit eerste hand ziet met welke problemen de ouderenzorg geconfronteerd wordt. 

  (foto: Vera de Kok)

Media

Geef ouderen hun stem terug!
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 18-02-2019
Aflevering
De Wereld Draait Door hele uitzending 17-01-2019
Aflevering
Hugo Borst bespreekt kunstenaar Emo Verkerk
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 30-10-2018
Aflevering
Hugo Borst opende de avond
Fragment
Toon meer media