Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

  • Jochem Myjer

    Jochem Myjer

    Jochem Myjer (1977) kiest, ondanks dat hij al van kinds af aan komiek wil worden, er na zijn eindexamen voor om in Groningen Biologie te studeren. In 1997 doet hij mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival en wint. Reden voor Jochem om te stoppen met zijn studie en zich volledig op theater te richten.

    In 1998 staat Jochem met zijn eerste avondvullende show Gegabber in het theater en gaat hier twee jaar lang mee door het land. Hij wordt geroemd om zijn snelle tempo, muzikaliteit en het feilloos imiteren van bekende personen. Er volgen meer shows, als Adéhadé, Yeee-Haa!, De Rust Zelve en Even Geduld Aub! 


    Naast zijn werk in het theater, behoorde Jochem van 2009 tot en met 2015 tot de vaste crew van het Sinterklaasjournaal en presenteerde hij verschillende radioprogramma’s. In november 2014 krijgt Myjer de allereerste André van Duin Comedy Award. In de afgelopen jaren bracht Myjer drie kinderboeken uit over de avonturen van 'De Gorgels'. Momenteel speelt Jochem zijn voorstelling Adem in, Adem uit in het theater.

Media