Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

 • Katja Schuurman

  Bio foto Katja Schuurman van wiki door Vera de Kok

  Katja Schuurman heeft haar grote doorbraak te danken aan haar rol als Jessica Harmsen in de soap 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Samen met haar collega's Guusje Nederhorst en Babbette van Veen vormde ze de meidengroep 'Linda, Roos en Jessica'. Hun bekendste hit is 'Ademnood'. Hierna houdt Katja er nog een solocarrière op na en brengt ze nummers als 'Maar nu heb ik er een', 'Wereldmeid' en 'Lover or friend' uit. Ze speelde in meerdere producties van Theo van Gogh en werd dan ook erg getroffen door zijn dood. Andere bekende films waarin Katja te zien is: 'Costa!', 'Oesters van Nam Kee' en 'Het wapen van Geldrop'.

  Op TV was ze te zien in vele programma's, onder meer: BNN At Work, Top of the Pops, Lijst 0, Try before you die, Ranking the Stars, Katja & Sophie, Ruben vs Katja, 3 op Reis en Katja's Bodyscan.

  Katja is ook initiatiefneemster van 'Return to Sender'. Deze organisatie zoekt bijzondere producten in de armste gebieden in de wereld, en verkoopt deze in Nederland. De gemaakte winst gaat terug naar de lokale producenten.

  (foto: Vera de Kok)

Media