Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Linda de Mol

  Linda de Mol

  Linda de Mol is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice. Als jong meisje debuteerde ze op de Nederlandse televisie door te zingen in ‘AVRO’s kinderkoor’. Daarna presenteerde ze op twaalfjarige leeftijd het AVRO-programma ‘Wat je zegt ben je zelf’. In 1985 werd ze presentatrice bij ‘The DJ Kat Show' op Sky Channel. Ze stapte over naar de Tros en presenteerde ook meerdere programma’s in Duitsland.

  In 2005 stapte ze in het Talpa-avontuur, de zender van haar broer John de Mol. De zender was geen succes en RTL nam de boel over. In datzelfde jaar start ze met acteren in de hitserie ‘Gooische Vrouwen’, dat in 2009 wordt beloond met de Gouden Televizier-Ring. Ook speelde Linda in 2009 de hoofdrol in de verfilming van het boek 'Terug naar de Kust'. In 2011 werd ze officieel bekroond tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en werd in 2015 onderscheiden met de Gouden Televizier Oeuvre-Ring. Ook kreeg ze in 2017 de Oeuvre Award van De TV-Beelden.

  Linda presenteerde vele succesvolle programma's waaronder 'Ik hou van Holland' en is momenteel o.a. te zien in 'Oh, wat een jaar!', 'Miljoenenjacht', 'Weet Ik Veel' en 'Linda's Zomerweek'.

  Naast haar televisiewerk geeft De Mol het tijdschrift ‘LINDA.’ uit, dat online navolging kreeg met Lindanieuws.nl en Linda.tv.

Media