Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

 • Lucas Hamming

  Lucas Hamming foto Nick Helderman

  Lucas Hamming: de huisband van het elfde seizoen! Elke maand was hij tijdens de media-uitzending te zien op het podium van De Wereld Draait Door.

  Hamming werd op 13 november 1993 geboren in Blaricum. Hij groeide op tot een rockliefhebber, beïnvloed door artiesten als ‘The Arctic Monkeys’ en Oasis. 

  Voordat Hamming finalist werd van de tweede editie van het talentenprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, was hij al een tijd met muziek bezig. Op de middelbare school speelde hij in de Huizerse band 'New Option'. Nadat hij zijn havodiploma haalde, ging hij naar het Conservatorium in Amsterdam.

  Naar aanleiding van zijn muzikale talent kreeg hij een rol in de Carry Slee-verfilming ‘Lover or Loser’, waar hij de soundtrack voor schreef. Ook zong hij samen met acteur Martijn Lakemeijer, de titelsong ‘Eva’.

  Na zijn muzikale avontuur bij De Beste Singer-Songwriter bracht hij in januari 2013 zijn debuut EP 'Green Eyed Man' uit en in maart 2014 verscheen zijn debuutsingle ‘Fake Love Hypocrisy’. In augustus 2014 werd Hamming verkozen tot 3FM Serious Talent. Tegelijkertijd werd zijn single ‘Mojo Mischief’ tot 3FM Megahit uitgeroepen.

  Op 6 maart 2015 kwam zijn tweede EP 'The Perv in Perfection' uit. “Deze titel gaat over de slechte kant van alle mooie dingen”, beschreef Hamming al toen hij tijdens seizoen 2014-2015 in een uitzending van DWDD te zien was. 

  In het voorjaar van 2015 tourde Hamming samen met de band Sunday Sun. Hierna stond hij op verschillende festivals als Damaris in Amsterdam en De Beschaving in Utrecht.

  Op 9 oktober komt zijn debuutalbum ‘Ham’ uit. Van dit album is op 21 augustus de eerste single ‘Never let you down’ verschenen.

  In het seizoen 2015-2016 laat Lucas Hamming als huisband zien wat hij nog meer in huis heeft. 

  Op 17 maart 2017 kwam zijn tweede album uit: 'Luck Is For Suckers', met de single 'Be Good or Be Gone'. 

Media

Lucas Hamming - Be Good or Be Gone
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending - 1-12-2016
Aflevering
Lucas Hamming - Never Let You Down
Fragment
Toon meer media