Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

  • New Cool Collective

    New Cool Collective

    New Cool Collective is het übercoole jazz-collectief onder hoede van saxofonist Benjamin Herman. Opgericht in 1993 heeft de band jazz naar een jonger en breder publiek gebracht. Uitstapjes naar pop, afrobeat of hiphop zijn voor de band verre van een probleem. Vandaar de samenwerkingen met onder meer Guus Meeuwis, Tony Allen (Fela Kuti) en Typhoon.

    Ze werden vele malen onderscheiden (Edison, Gouden Kalf (filmmuziek)) en speelden op grote festivals in binnen- en buitenland (Roskilde, Sziget, North Sea Jazz Festival & Lowlands). In april 2007 kwam het album Big Band live uit en in datzelfde jaar én in 2009 traden ze samen met dichter Jules Deelder op in een theatertour. In 2008 was New Cool Collective het voorprogramma van Doe Maar. 

    In 2015 werken ze samen met Mark Reilly, oprichter en zanger van de Britse jaren '80 band Matt Bianco, met als resultaat een EP: ‘The Things You Love'. In 2018 bestaat de band 25 jaar, wat zij vieren met verschillende projecten. Er komen bijzondere Big Band-shows, een groot verjaardagsoptreden en een speciale vinyl-uitgave. 

Media

De Wereld Draait Door hele uitzending 05-12-2018
Aflevering
New Cool Collective - Rumbón
Fragment
New Cool Collective viert 25-jarig bestaan
Fragment
Toon meer media