Elke werkdag, 19:00 op NPO 1

 • Nicole Bus

  Nicole Bus 2019

  Nicole Bus begon op 11-jarige leeftijd al met het schrijven en componeren van eigen liedjes. Tijdens haar jeugd trad zij regelmatig op in kerken en in 2006 stond zij in het voorprogramma van de Amerikaanse gospelzanger Canton Jones. In 2008 bezocht zij Israël, Palestina en Nicaragua voor een singer-songwriter tour. Deze ervaring was erg belangrijk voor de carrière van Bus. Met het winnende lied 'Jerusalem' opende ze het Gospel Festival in Paradiso.

  In december 2010 werd zij tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland door een vakjury uitgeroepen tot winnaar in de categorie singer-songwriter. In 2013 deed Nicole mee aan 'The Voice of Holland'. Bus zong vrijwel altijd in het Engels, maar stapte over naar het Nederlands op de EP  ‘Nederlandse Bodem’ (2016). 

  Maar in 2018 gaat Bus internationaal. Ze wordt getekend bij Roc Nation, het label van rapper Jay-Z, waar grootheden als Rihanna, Mariah Carey en Shakira bij zitten. Haar debuutsingle ‘You’ behaalt nummer 1 in de Billboard R&B Charts!

   

Media

De Wereld Draait Door hele uitzending 10-09-2019
Aflevering
Nicole Bus - You
Fragment
Nicole Bus - Zonnestralen (minuut)
Fragment
Nicole Bus - Zonnestralen
Fragment
Nicole Bus - NVI
Fragment
Toon meer media