Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • Paul de Munnik

  Paul de Munnik

  Paul de Munnik (1970) studeerde aan het Conservatorium en ging daarna naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij Thomas Acda leert kennen. In de kelder van het gebouw maken ze voor het eerst samen muziek en studeren in 1993 af met een gezamenlijke productie. De Munnik ging vervolgens zelf lesgeven aan de Kleinkunstacademie.

  In 1995 gaan Acda & De Munnik voor het eerst echt de planken op met hun voorstelling 'Zwerf On'. Het nummer dat door het duo is gecomponeerd, 'Als het vuur gedoofd is', wordt de titelsong van de eerste 'Allstars' film. Triomfen volgen, maar op 4 maart 2014 kondigden ze in ons programma aan te stoppen als duo.

  Tegenwoordig gaan beide heren solo door het muzikale leven. Paul schreef onder meer de muziek voor de musical 'Amandla!'. In maart 2016 verscheen zijn eerste solo-album 'Nieuw' en in september 2016 deed hij een samenwerking met Diggy Dex met het lied 'Laten We Dansen'. Zijn tweede solo-album, ‘Goed Jaar’, komt in drie delen uit; het eerste deel op 27 oktober 2017, het tweede op 15 december en op 23 maart is het album in zijn geheel beschikbaar. 

  Voor DWDD Extra vroegen wij naar de 5 favoriete Nederlandse liedjes van Paul.

Media