Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Peter R. de Vries

  Peter R. de Vries

  Peter R. de Vries is een journalist/misdaadverslaggever, die zich voor een groot aantal zaken heeft ingezet. Zo spoorde hij Heineken-ontvoerder Frans Meijer op in Paraguay, zette zich in voor de 'Twee van Putten' en onthulde dat Mabel Wisse Smit de crimineel Klaas Bruinsma beter kende dan dat ze eerder had toegegeven. Meest geruchtmakend was de uitzending rondom de verdwijning van Natalee Holloway. De Vries is ervan overtuigd dat Joran van der Sloot het meisje heeft vermoord. Hij liet ex-crimineel Patrick van de Eem aanpappen met Joran, de twee werden vrienden en reden uren lang rond in een jeep met verborgen camera's. Volgens De Vries deed Joran op camera een bekentenis, maar die leidde niet tot een veroordeling. De uitzending werd door circa 7 miljoen Nederlanders bekeken en bekroond met een Emmy-Award.

  In april 2010 zorgt hij opnieuw voor beroering. Met de verborgen camera maakt hij beelden in de tbs-cel van Koos H., een seriemoordenaar, en verwerkt deze in een 3-delige documentaire. Uitzending van deel 2 wordt door de rechter verboden, maar De Vries doet het toch, hij stelt dat het maatschappelijk belang groter is dan de privacy van Koos H. Het komt SBS en Endemol op een boete van elk €15.000 te staan. Op 16 april verbood de rechter in een kort geding dat op het uitzenden van nieuwe beelden in de derde aflevering een boete zal staan van €500.000 per uitgezonden beeld. In de laatste aflevering staan de warme contacten die Koos H. had met de toenmalige vicepresident van de rechtbank Den Haag centraal. De rechter vreest onder meer dat de uitzending zeer schadelijk zal zijn voor de Nederlandse rechtspraak, die na de blunders in het proces van Lucia de Berk al zwaar onder vuur ligt.

  In 2014 richtte hij het bureau PR Sportmanagement op, dat de belangen van met name profvoetballers behartigt. In oktober 2017 is De Vries mede-initiatiefnemer geweest van de oprichting van het kantoor De Vries & Kasem in Amsterdam. Peter R. de Vries is algemeen directeur van dit advocatenkantoor. Zijn zoon Royce is als advocaat aan het kantoor verbonden. 

  In 2018 keert De Vries terug op de televisie met zijn programma 'Peter R. de Vries: De Raadkamer'. In datzelfde jaar bracht hij samen met advocaat Gerard Sprong een boek uit 'PS: dit is vertrouwelijk...'. 

Media

Toon meer media