Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • Stef Bos

  Stef Bos bio persfoto fotograaf: Janita Sassen

  Stef Bos (1961) is schrijver, acteur en zanger, vooral bekend van de hit 'Papa'.

  Hij rondde de lerarenopleiding af, maar het podium riep. Hij studeerde in 1988 af op kleinkunst. Hij stond op het toneel, schreef liedjes (o.a. voor Clouseau) en was op de Belgische TV te zien, onder meer als buurman van Samson en Gert. Het grote succes kwam uiteindelijk met de muziek. ‘Papa’ werd een monsterhit. Het album waar het nummer op stond, ‘Is dit nu later’, verkocht dubbel platina en werd bekroond met  een Edison en de Zilveren Harp. Geleidelijk wordt hij steeds meer beïnvloed door Afrikaanse culturen, die duidelijk hun weerslag hebben op zijn muziek. Inmiddels woont hij met zijn vrouw en kinderen in Zuid-Afrika. 

  Hij blijft zeer actief, met schrijven, theatertours, TV-optredens en nog heel veel meer. In 2016 viert hij zijn 25-jarig jubileum met een nieuwe cd en theatertour: ‘Een sprong in de tijd’. In datzelfde jaar komt er ook een boek van hem uit getiteld 'Mijn onmacht woont in woorden'. 

  In het voorjaar 2017 toerde hij met de voorstelling ‘Wereldwijd’ door de lage landen en Zuid Afrika. Een verzameling oud en nieuw werk dat op reis was ontstaan. In de zomer van 2017 begon hij in de opnamestudio aan het project ‘Kern’ dat zou uitmonden in een nieuwe cd en theatervoorstelling.

  (Foto: Janita Sassen)

Media

De Wereld Draait Door hele uitzending 16-11-2018
Aflevering
De Wereld Draait Door hele uitzending 15-11-2018
Aflevering
Gesprek Songs in the Key of Life: Stef Bos
Fragment
Stef Bos - Kloofstraat
Fragment
Compilatie Stef Bos
Fragment
Toon meer media