Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Stef Bos

  Stef Bos bio persfoto fotograaf: Janita Sassen

  Stef Bos (1961) is schrijver, acteur en zanger, vooral bekend van de hit 'Papa'.

  Hij rondde de lerarenopleiding af, maar het podium riep. Hij studeerde in 1988 af op kleinkunst. Hij stond op het toneel, schreef liedjes (o.a. voor Clouseau) en was op de Belgische TV te zien, onder meer als buurman van Samson en Gert. Het grote succes kwam uiteindelijk met de muziek. ‘Papa’ werd een monsterhit. Het album waar het nummer op stond, ‘Is dit nu later’, verkocht dubbel platina en werd bekroond met  een Edison en de Zilveren Harp. Geleidelijk wordt hij steeds meer beïnvloed door Afrikaanse culturen, die duidelijk hun weerslag hebben op zijn muziek. Inmiddels woont hij met zijn vrouw en kinderen in Zuid-Afrika. 

  Hij blijft zeer actief, met schrijven, theatertours, TV-optredens en nog heel veel meer. In 2016 viert hij zijn 25-jarig jubileum met een nieuwe cd en theatertour: ‘Een sprong in de tijd’. In datzelfde jaar komt er ook een boek van hem uit getiteld 'Mijn onmacht woont in woorden'. 

  In de zomer van 2017 begon hij in de opnamestudio aan het project ‘Kern’ dat zou uitmonden in een nieuwe cd en theatervoorstelling. In 2019 verschijnt het album 'Ridder van Toledo', met kinderliedjes die ook voor volwassenen geschikt zijn. Ditzelfde jaar speelt hij de solo-voorstelling 'RUIMTE' als deel 1 van een tweeluik waarvan de voorstelling 'VERBEELDING' in 2020 het 2e deel zal zijn. Ook bij RUIMTE verschijnt een boek, waarin gedichten, gedachten en nieuwe liedteksten elkaar afwisselen.

  (Foto: Janita Sassen)

Media

Stef Bos - De Wereld Is Zo Mooi
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 18-02-2019
Aflevering
Stef Bos - Te laat
Fragment
Nieuw album Stef Bos: Ridder van Toledo
Fragment
Stef Bos - Naamloos
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 16-11-2018
Aflevering
Toon meer media