Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Steffen Morrison

  Steffen Morrison

  Steffen Morrison is een soulzanger. Met zijn veelkleurige, soms rauwe stemgebruik heeft hij het oude soul-geluid weer tot leven gewekt met een opwindende eigen draai. Na enkele jaren in L.A. is hij neergestreken in Amsterdam. Steffen groeide op in Suriname met de moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Kortom, een bonte mix van invloeden. Na zijn veelbesproken presentatie tijdens The Voice of Holland in 2013 groeide Morrison uit tot een zeer overtuigende live performer. Met eigen band verzorgde hij meerdere supports voor o.a. Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq. 

  In 2016 verschijnt zijn EP ‘Just Another Man’, met daarop de succesvolle single 'Do It All Again'. In 2016/2017 speelt Steffen een hoofdrol in het theaterstuk 'I’m A Soulman', gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX. 

  In januari 2017 verschijnt de zeer aanstekelijke single All For You, die Steffen wederom opnam met Tjeerd Oosterhuis. Met zijn eigen ‘The Band Of Brothers’ is Steffen door heel het land te zien.Steffen is onderdeel van The Legends. Na eerdere succesvoorstellingen als “I’m a soulman”, “Billie!” en “Miles” zijn de Legends terug met de voorstelling “It’s a man’s world”.

   

Media

Muziek: Ode aan Stevie Wonder
Fragment
DWDD hele uitzending - 26-9-2016
Aflevering
Toon meer media