Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Tim Hofman

  Tim Hofman 2.0

  Tim Hofman (1988) is internetkenner, presentator, radio, –en tv maker. Hij deed mee aan BNN University en viel op door zijn humorvolle reportages en de bekendheid die hij verwierf op internet en Twitter. Hofman ging het BNNVARA-programma 24/7 presenteren, bedacht de reportages, en was live in de studio de internet-specialist. Daarna volgde een hele reeks programma's, o.a.: Spuiten en Slikken, De Social Club en Je zal het maar hebben. Tim won het zestiende seizoen van het spelprogramma Wie is de Mol? Voor het programma Spuiten en Slikken reisde hij af naar de Filipijnen om de drugsoorlog in het land te documenteren. Ook heeft Tim voor de Tweede Kamer gepleit voor een openlijker debat over het drugsgebruik en een minder strikt beleid, dit kon hij doen vanwege een burgerinitiatief.

  In 2016 begon Hofman een YouTube-kanaal, getiteld #BOOS, waar hij mensen helpt met hun problemen, een groot succes. Het jaar daarop zag zijn dichtbundel ‘GEDICHTEN VAN DE BROER VAN ROOS’ het licht. Inmiddels is #BOOS al uitgebreid met verschillende rubrieken zoals #POLERTIEK, #BOOS BELGIOOS en #BOOS BEJAARDENSOOS.

  Op 1 november 2018 bracht hij de #BOOS-documentaire ‘Terug naar Je Eige Land’ uit, waarin hij een groep van vierhonderd asielkinderen volgt. Hij wil voorkomen dat deze kinderen, die in Nederland zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen, het land uit moeten. Hij startte met succes een burgerinitiatief, doel was om tot een kinderpardon te komen dat wél werkt.

   

Media

Songs in the Key of Life - ronde 3
Fragment
De TV Draait Door In the Key of Life
Fragment
Songs in the Key of Life - ronde 2
Fragment
Toon meer media