Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

 • Typhoon

  Bio foto Typhoon

  Rapper Typhoon was samen met zijn liveband in het tiende seizoen (2014/2015) maandelijks te zien als de huisband bij DWDD. Typhoon (Glenn de Randamie, 6 augustus 1984), eerder vooral bekend om zijn hitsingle uit 2009 'Bumayee', brak in 2014 echt door met zijn grote succesplaat 'Lobi Da Basi’.

  Als kind uit een muzikale familie was het voor Typhoon al snel duidelijk dat hij de muziekwereld in wilde. Op zijn vijftiende begon hij dan ook al zijn carrière. Samen met zijn oudere broer Blaxtar (Kevin de Randamie) en de jongens van Opgezwolle begon hij de hiphopformatie Rudeteenz. Na verschillende samenwerkingsverbanden besloot Typhoon na drie jaar ook solo nummers te gaan maken. Het winnen van ‘de Grote Prijs van Nederland’ leidde tot een contract kreeg bij de platenmaatschappij Top Notch en in 2007 lanceerde hij zijn solodebuut 'Tussen Licht en Lucht'. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziekawards. Het ware succes lag echter in de live-shows. Door alle grote festivals, waaronder, North Sea Jazz, Oerol en Into The Great Wide Open, werd Typhoon een begrip. Afgelopen Lowlands was hij dan ook het hoogtepunt op de laatste dag van het festival en zorgde hij samen met zijn muzikanten dat het dak eraf ging in de Bravo-tent. 

  Een van de meest memorabele momenten van Typhoon is het optreden voor Koning Willem-Alexander, Maxima en het voltallige kabinet dat door twee miljoen Nederlanders bekeken werd. Tijdens de viering van 200 jaar koninkrijk trad hij in de ridderzaal op met de speciaal gemaakte track ‘Van De Regen Naar De Zon’. Volgens veel mensen was dit het ‘ware’ koningslied en deze mocht dan ook niet ontbreken op zijn nieuwste album ‘Lobi Da Basi’.  En in ‘Van De Regen Naar De Zon’ gaf hij, bewust of onbewust, al een klein voorproefje op het huisbandschap dat komen ging: in het laatste couplet rapt hij de woorden: ‘De wereld draait door, we deinen mee en houden vast’. 

  (foto: Krijn van Noordwijk)

Media

Typhoon & Amsterdam Sinfonietta - Hemel Valt
Fragment
Theatervoorstelling 'Moro Lobi': Typhoon
Fragment
Typhoon - 'Moro Lobi'
Fragment
Toon meer media