Elke werkdag, 19:00 op NPO 1

 • Typhoon

  Bio foto Typhoon

  Rapper Typhoon was samen met zijn liveband de huisband van DWDD in het tiende seizoen. Typhoon (Glenn de Randamie, 6 augustus 1984), eerder vooral bekend om zijn hitsingle uit 2009 'Bumayee', brak in 2014 echt door met zijn grote succesplaat 'Lobi Da Basi'.

  Typhoon’s carrière begon al toen hij vijftien was. Samen met zijn oudere broer Blaxtar (Kevin de Randamie) en de jongens van Opgezwolle begon hij de hiphopformatie Rudeteenz. Na drie jaar begon hij ook solo nummers te maken. Het winnen van ‘de Grote Prijs van Nederland’ resulteerde in een contract bij de platenmaatschappij Top Notch. In 2007 lanceerde Typhoon zijn solodebuut ‘Tussen Licht en Lucht’. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziekawards. Het ware succes lag echter in de live-shows. Door festivals als North Sea Jazz, Oerol en Into The Great Wide Open werd Typhoon een begrip. 

  Het optreden voor Koning Willem-Alexander, Maxima en het voltallige kabinet was een van de meest memorabele momenten van Typhoon. Tijdens de viering van 200 jaar koninkrijk trad hij op in de ridderzaal met de speciaal daarvoor gemaakte track ‘Van De Regen Naar De Zon’.  

  In 2018 onderzoekt de rapper in de vierdelige documentaire-reeks 'Typhoon in Amerika' wat er terecht is gekomen van de droom van Martin Luther King.


  (foto: Krijn van Noordwijk)

Media

Programma Typhoon in Amerika
Fragment
De Wereld Draait Door hele uitzending 09-11-2017
Aflevering
Toon meer media