Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Waylon

  Waylon van zijn site door Michel Mölder

  Waylon is de artiestennaam van soulzanger Willem Bijkerk. In 2008 werd hij bekend door het programma 'Holland's Got Talent'. Hij is de eerste Nederlandse artiest die gecontracteerd werd door het legendarische Amerikaanse Motown-platenlabel. Zijn eerste single 'Wicked Way' werd een enorme hit. Hij toerde met Whitney Houston, die hem 'amazing' noemde, door Engeland en Ierland. In 2014 vertegenwoordigde hij Nederland samen met Ilse DeLange tijdens het Eurovisie Songfestival als de countryband 'The Common Linnets'. Ze bereikten de tweede plaats. In 2014 kwam zijn album ‘Heaven After Midnight’ uit, in 2016 gevolgd door 'Seeds'.

  Op 9 november 2017 werd bekend dat Waylon voor de tweede keer naar het Songfestival gaat, ditmaal zonder Ilse. Waylon was vanaf 23 februari 2018 vijf dagen achter elkaar te gast in DWDD. Bij elk bezoek liet hij een nieuw lied horen waarvan er één het uiteindelijke songfestivalnummer werd, waarmee Waylon ons land vertegenwoordigde in Portugal! Met het nummer 'Outlaw in 'em' bereikte hij de finale van 12 mei 2018 waarin hij met 121 punten achttiende werd.

  Op 13 april 2018 verscheen zijn vijfde album The World Can Wait en op 30 november en 1 december 2018 stond Rotterdam Ahoy wederom in het teken van Waylon Live in Concert - Top 1000 Allertijden.

  (foto: Michel Mölder)

Media

Waylon - Ring of Fire (Johnny Cash)
Fragment
Waylon over het Live Aid concert van Queen
Fragment
Toon meer media