Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

Dinsdag 20 maart 2018

 • Terugblik met Jef Rademakers

  Jef Rademakers stond aan de wieg van programma’s als ‘Klasgenoten’ en de 'Pin Up Club'. In de jaren ’90 zei hij de tv-wereld vaarwel om te gaan schrijven en kunst te verzamelen. Hij schonk onlangs zijn hele archief aan het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar overmorgen een hommage aan Rademakers wordt georganiseerd. Hoogste tijd voor een terugblik op zijn imposante carrière.

  Jeff Rademakers

  Jef Rademakers

 • Facebook opnieuw onder vuur: Alexander Klöpping

  Na ‘fake news’ en Russische advertenties ligt Facebook wederom onder vuur. Het bedrijf Cambridge Analytica wist data van 50 miljoen gebruikers binnen te harken. Daarmee zou software zijn ontwikkeld, waarmee zeer gerichte advertenties op Facebookgebruikers kunnen worden afgevuurd. Opdrachtgevers van het schimmige Cambridge Analytica zijn onder meer Donald Trump en het leave-kamp van de brexit. Facebook verloor gisteren 30 miljard euro op de beurs. Wat kan en moet Mark Zuckerberg doen? Aan tafel: Alexander Klöpping.

  Alexander Klöpping DWDD

  Alexander Klöpping

 • Muziek: Ilse DeLange

  Een nieuwe soloplaat van Ilse DeLange! Na de country van The Common Linnets slaat Ilse nu weer de weg in van de popmuziek. Met haar nieuwe nummer ‘OK’ staat ze vanavond op de bühne. Ook wordt er bijgepraat over de laatste opnames voor Nashville en het 20-jarig jubileum van haar debuutplaat World Of Hurt.

  Ilse zien in het najaar?

  Zaterdag 1 september – Tuckerville, Enschede
  Donderdag 20 september - TivoliVredenburg, Utrecht
  Vrijdag 21 september - Doornroosje, Nijmegen
  Zaterdag 22 september - Patronaat, Haarlem
  Donderdag 27 september - Effenaar, Eindhoven

  Bekijk de volledige kalender hier!

  Bio foto Ilse deLange wikipedia

  Ilse DeLange

 • Tafeldame: Samya Hafsaoui

  Vanavond is Samya voor het eerst de sidekick van Matthijs! De 23-jarige Samya Hafsaoui is een BNNVARA Academy presentatrice. BNNVARA Academy is dé plek waar nieuw talent zich ontwikkelt tot mediaprofessional. Twee keer per jaar werven we de grootste talenten voor de verschillende afdelingen binnen BNNVARA. Zij presenteerde de afgelopen tijd 'De Taxi Terug'. Kijk ze hier allemaal! 

  Samya Tumb

  Samya Hafsaoui

 • Erik op de brommer

  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 21 maart kiest Nederland in 335 gemeenten de gemeenteraad. In de rubriek 'Erik op de brommer' doorkruist Erik Dijkstra het land om de stemming te polsen. Van eigengereide lokale éénmansfracties tot ambitieuze vertegenwoordigers van de gevestigde partijen, hoe hangt de vlag erbij in de kleine hoekjes van ons land? 

  Hier staan alle filmpjes verzameld.

  Erik Dijkstra

  Erik Dijkstra

 • En verder...

  Ken je de rubriek DWDD Extra al? Hier plaatsen we elke dag exclusieve filmpjes, interviews en artikelen! Check 't hier! 

  Elke dag weten wie de gasten zijn? Volg ons dan ook op Facebook en Twitter of word lid van de nieuwsbrief.

  Wil je een inkijkje in wat er allemaal backstage gebeurt? Volg ons dan op Instagram.

  En heb je een tip voor de TV Draait DoorTip ons nu via WhatsApp, 06 - 4064 5692, de site of mail naar detvdraaitdoor@bnnvara.nl. 
  En volg de TV Draait Door op Facebook!

  Wil je een uitzending bijwonen? Ga dan naar onze TV Tickets-site.