De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

2e college Franse chansons: Bart van Loo - 22-10-2012

22-10-2012

Bart van Loo was twee weken geleden te gast bij DWDD en gaf toen, met een enorm aanstekelijk enthousiasme, een college over het Franse chanson. Vanavond doet hij dat weer!
Van Loo (1973) heeft een fameuze reputatie verworven als francofiel, spreker en schrijver over Franse cultuur en levenskunst. Hij is de auteur van de Frankrijktrilogie Eten! Lezen! Vrijen! (2011), van de bestseller Chanson Een gezongen geschiedenis van Frankrijk (2011) en van Bleu Blanc Rouge (2012).
Begin deze maand verscheen Chanson illustre. Het boek vertelt een hoogst originele en vermakelijke geschiedenis van Frankrijk aan de hand van de bekendste Franse chansons. Van Loo heeft deze speciale editie van zijn bestseller Chanson gellustreerd met de mooiste en markantste platenhoezen die hij tijdens zijn lange zoektochten heeft ontdekt. Vandaag behandelt hij de verhalen achter deze vijf nummers (n van deze nummers geeft Jan Mulder een grote glimlach):

Reggiani - Sarah

Reggiani - Les loups sont entrs dans Paris

Trenet - La Mer

Piaf - La vie en rose

Montand - Les feuilles mortes

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.