De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Paardenvleesschandaal - 14-2-2013

14-02-2013

Commotie in Groot-Brittanni! In januari bleek dat op grote schaal paardenvlees was gebruikt in hamburgers, zonder dat het expliciet was vermeld, of erger nog, er was vermeld dat het om rundvlees ging. Miljoenen hamburgers werden uit de schappen gehaald om de paardenminnende Britse consument gerust te stellen. Vorige week bleek echter dat ook veel lasagnes paardenvlees bevatten. Het schandaal breidde zich verder uit, ook in Nederland en Duitsland is paardenvlees gebruikt zonder dat consumenten daar weet van hadden. Gaat het om bewuste fraude of zijn de ingewikkelde wereldwijde vleesdeals debet aan het schandaal? En is paardenvlees dieronvriendelijker dan rundvlees? En waarom hebben mensen berhaupt moeite met een stukje paardenbiefstuk? Aan tafel: kok Joop Braakhekke, recensent Johannes van Dam en demoslager Gertjan Kiers.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.