Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

Gemist

  • Fragment

    Jonnie en Thérèse Boer winnen Gourmand Award voor 'Puurst' - 26-2-2013

    Tijdens de Oscars van de kookboeken, de Gourmand World Cookbook Awards, viel dit weekend het kookboek ‘Puurst’ van Jonnie en Thérèse Boer in de prijzen. ‘Puurst’ is verkozen tot Beste Kookboek ter Wereld in de categorie ‘Chef’. In hun boek staan er geen recepten bij de gerechten maar een verhaal, culinair proza genoemd, van Ronald Giphart. Ze introduceren naast zout, zoet, bitter, zuur, vet en umami een 7e smaak: 3D. Origineel genoeg om de jury te laten overdonderen en dat leidde tot deze kers op de taart voor de drijvende krachten achter de Librije: Jonnie en Therese Boer. Puurst is het laatste deel uit de trilogie van het culinaire koppel en vertelt over smaak en (r)evolutie. Het boek geeft inzicht in de ontwikkeling van Jonnies kookkunst.