De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending - 4-4-2013

04-04-2013

Vanavond vieren we in DWDD de aanstaande heropening van het Rijksmuseum op 13 april!

Voor deze bijzondere uitzending kreeg DWDD toestemming om met een groot aantal vaste gasten nu al rond te lopen in het museum en dit bezoek te filmen. Zo schrijft Nico Dijkshoorn gedichten bij zijn lievelingswerken uit de collectie van het museum, neemt Joost Zwagerman ons mee op een toer langs de monumentale topstukken in de eregalerij en bespreekt topkok Robert Kranenborg zijn favoriete stillevens met eten. Jan Mulder neemt de buitenkant van het prachtig gerestaureerde museumgebouw voor zijn rekening. Ook Adriaan van Dis, Sylvana Simons, Marc Marie Huijbregts, Fidan Ekiz, Felix Rottenberg, Hans Aarsman, Peter Vandermeersch, Cecile Narinx en Johan Fretz vertellen aan tafel over hun bezoek en laten hun favoriete kunstwerken zien.

Als ouverture op de officile opening van het Rijksmuseum laat DWDD ook een aantal exclusieve wandelingen door de verschillende zalen zien begeleidt door live muziek in de studio. Pianiste Iris Hond, trompettist Eric Vloeimans en harpist Remy van Kesteren, samen met zeven strijkers van het Nederlands Symfonieorkest, nemen elk een wandeling voor hun rekening.


Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.