De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Peter R. de Vries over de zaak Vaatstra 28-3-2013

28-03-2013
Vandaag begint de rechtszaak tegen Jasper S., verdachte van de moord op Marianne Vaatstra. Zij werd in 1999 verkracht en vermoord in een klein dorpje in Friesland. De schok was groot onder de plattelandsbewoners. De beschuldigende vinger werd al snel gericht op bewoners van een nabijgelegen asielzoekerscentrum, maar een dader werd niet gevonden. In 2007 wordt besloten het onderzoek te heropenen met behulp van nieuwe technieken. Het levert wel nieuwe inzichten op, maar geen dader. In een ultieme poging de dader te achterhalen wordt in 2012 op vrijwillige basis bij 8.000 mannen uit de omgeving DNA afgenomen. Jasper S. doet mee en wordt na 13 jaar zwijgen gearresteerd. Aan tafel: Peter R. de Vries, hij heeft de zaak jarenlang gevolgd en onder de aandacht gebracht.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.