De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Dimitri Bontinck en Kris Luyckx (13-05-2013)

13-05-2013

Dimitri Bontinck, de vader van de Vlaamse jihadstrijder Jejoen, is vorige week teruggekeerd vanuit Syri naar Belgi.

President Bashar al-Assad
Bontinck en zijn advocaat Kris Luyckx geven vandaag een persconferentie waarbij ze ingaan op de zoekzocht van de vader in Syri. Ook wordt er besproken of Bontinck contact heeft gehad met zijn zoon. Vast staat dat vader Bontinck alleen naar Belgi is teruggekeerd. Hij vertrok begin april naar Syri om Jejoen te gaan zoeken. De 18-jarige jongen uit Antwerpen was enkele weken daarvoor naar Syri vertrokken om tegen het regime van president Bashar al-Assad te vechten.

Bontinck zocht zesendertig dagen naar zijn zoon in Syri. In deze periode had hij gesprekken met leiders van rebellenmilities en bezocht hij meerdere kampen.

Europese jongeren
De AIVD waarschuwt al maanden voor Europese jongeren die als jihadist naar Syri reizen. Ook een honderdtal Nederlanders zijn inmiddels afgereisd, meldde Nationaal Cordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof onlangs.

Dimitri Bontinck is vanavond samen met zijn advocaat Kris Luyckx te gast bij Pauw & Witteman om de zoektocht naar zijn zoon in Syri en de persconferentie te bespreken.


Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.