De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nieuwe Denker des Vaderlands: Ren Gude 17-5-2013

17-05-2013

Vanochtend werd bekend dat Ren Gude de opvolger is van Hans Achterhuis als Denker des Vaderlands. Gude is een van de bekendste Nederlandse denkers van dit moment. Hij was hoofdredacteur van Filosofie Magazine en nam onlangs afscheid als directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte vanwege een ziekte. Hij verloor in 2011 een been aan botkanker.

Gude publiceert regelmatig in dagblad Trouw, waar hij deel uitmaakt van het Filosofisch Elftal en is regelmatig te vinden in de kolommen van Filosofie Magazine.

Op 23 mei om 20.00 uur vindt de abdicatie van Hans Achterhuis en inauguratie van Ren Gude als Denker des Vaderlands plaats in Utrecht. Op het balkon van het Academiegebouw zal Hans Achterhuis de nieuwe Denker des Vaderlands aan het volk voorstellen, waarna de twee denkers met elkaar en andere denkers in gesprek gaan.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.