De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Syri: Twan Huys en Natalie Righton - 2-9-2013

02-09-2013
Vorig jaar trok Obama een rode lijn: als er gifgas gebruikt zou worden in het conflict in Syri zou hij ingrijpen, liefst met steun van de Verenigde Naties, desnoods zonder. De aanval met gifgas kwam daadwerkelijk en de wereld wachtte angstig af, maar tot ieders verbazing werd er niet direct een grote militaire aanval opgezet. Obama zegt te willen wachten met ingrijpen tot het Amerikaanse Congres akkoord is. Waar komt deze behoedzaamheid vandaan? Heeft Obama zichzelf tot ingrijpen gedwongen met zijn stoere woorden en deinst hij nu terug?

Amerikadeskundige Twan Huys analyseert de terughoudendheid met Natalie Righton, nu parlementair verslaggever, maar voorheen unembedded journalist in Afghanistan.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.