De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ingezonden brief Poetin: Philippe Remarque en Kysia Hekster - 12-9-2013

12-09-2013
Een vreemde actie van de Russische president Poetin: hij sprak in een ingezonden brief in The New York Times de Amerikanen toe. Hij waarschuwt de VS om niet zonder goedkeuring van de VN in Syri in te grijpen, dat zorgt volgens hem alleen maar voor verdere escalatie. Hij verwijt de VS agressiviteit door altijd maar de wapens te willen oppakken. Als de VS toch doorgaan zonder goedkeuring, zou dat wel eens het einde van de VN kunnen betekenen.

Is dit misplaatste arrogantie van Poetin? Of is het juist de VS die zich arrogant opstelt als politieagent van de wereld? En waar blijft het onomstotelijke bewijs dat Assad daadwerkelijk achter de gifgasaanvallen zit? Of probeert Poetin de Amerikaanse burgers, moe van alle oorlogen,  voor zijn karretje te spannen?

We bespreken de brief en de mogelijke gevolgen met Philippe Remarque,  voormalig correspondent in Moskou n Washington D.C., en met Kysia Hekster,  ook voormalig correspondent in Moskou.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.