Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
    <span class=

Gemist

  • Fragment

    'De Tostifabriek' - 12-9-2013

    'De Tostifabriek’ is een levende installatie waarin de relatie tussen onszelf en ons voedsel inzichtelijk gemaakt wordt. Op een oud fabrieksterrein in Amsterdam worden alle ingrediënten die nodig zijn voor een simpele  tosti van begin tot het bittere eind geproduceerd. Koeien voor de kaas, varkens voor de ham en graan voor het brood.

    Het project is begonnen met zes vrienden die wel in waren voor een artistiek, agrarisch en maatschappelijk experiment. Met behulp van crowdfunding door ‘voordekunst’, bijdragen van sponsoren en adviezen van bakkers, boeren en slagers heeft een team van vrijwilligers ervoor gezorgd dat zaterdag aanstaande de eerste tosti voor € 25 verkocht wordt.

    Aan tafel  tostibakkers van het eerste uur Sascha Landshoff en Vera Bachrach. Alle vrijwilligers zijn ook in de studio. Wat hebben ze geleerd van het project? De slacht van de twee varkens leidde tot heftige reacties, het team werd zelfs met de dood bedreigd. Eten ze voortaan alleen nog tosti’s kaas?