De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nieuw topinstituut Amsterdam: Robbert Dijkgraaf, Carolien Gehrels - 13-9-2013

13-09-2013
Begin april vroeg Amsterdam bedrijven en kennisinstellingen uit binnen- en buitenland om met voorstellen te komen voor een nieuw instituut voor toegepaste technologie. Vandaag is bekend geworden dat de competitie is gewonnen door het samenwerkingsverband van de TU Delft, Wageningen Universiteit en het Amerikaanse MIT. Zij willen gezamenlijk een internationaal technologisch instituut realiseren gericht op stedelijke innovatie: het 'Amsterdam Institute of Advanced Metropolitan Solutions'.

Amsterdam is van plan 20 tot 50 miljoen euro te investeren en zo economische groei en banen te creren. Aan tafel Juryvoorzitter Robbert Dijkgraaf en wethouder Carolien Gehrels.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.