De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Twitter naar de beurs: Alexander Klpping, Jort Kelder - 13-9-2013

13-09-2013
Twitter wil naar de beurs. De eerste stap daartoe is vandaag gezet met het indienen van een officieel verzoek bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission. De beursgang werd eerder uitgesteld na de desastreuze beursintroductie van Facebook, dat overigens nu weer recordprijzen voor de aandelen mag noteren.

Analisten verwachten dat Twitter dit jaar voor het eerst sinds de oprichting in 2006 break-even gaat draaien. Het grootste deel van de inkomsten wordt nu behaald met advertentieverkoop, maar de  verwachting is dat het bedrijf steeds meer geld zal halen uit de handel in klantgegevens.

Jort Kelder en Alexander Klpping spreken hun verwachtingen uit. Blijft Twitter het sympathieke microblog of een privacy schendende winstmoloch?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.