De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Heavy metal opleiding: Metal Factory - 23-9-2013

23-09-2013
Heavy metal is al jarenlang een groots Nederlands exportproduct. De dubbele bassdrums en beukende gitaren van bands als Epica of Within Temptation hebben ver buiten de landsgrenzen enorme aantallen fans. Niet alleen in Westerse landen, maar ook in bijvoorbeeld Rusland en India.
Reden genoeg om de eerste MBO-opleiding Heavy Metal op te richten: de Metal Factory. In poppodium Dynamo in Eindhoven, de bakermat van de scene, zal de driejarige opleiding studenten alle ins en outs van de muziekstroming bijbrengen: van zang en speltechnieken tot de geschiedenis van het genre. De leraren maken deel uit van de grootste Nederlandse metalbands. Aan tafel vier docenten: Marcela Bovio (Stream of Passion), Rob van der Loo (Epica), Stef Broks (Textures) en Ruud Jolie (Within Temptation). Ook in de studio enkele leerlingen: Mike van den Heuvel, Sid van Kastel, David Mulder en Simone van Straten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.