De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Jacco Verhaeren wordt zwemcoach van Australi - 17-10-2013

17-10-2013
Jacco Verhaeren is als zwemcoach verantwoordelijk voor de (Olympische) successen van onder meer Marleen Veldhuis, Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband. Hij stond aan de wieg van de eerste commercile zwemploeg van Nederland en gebruikte nieuwe wetenschappelijke technologien om zijn zwemmers te analyseren. Ook paste hij lichttherapie toe op de zwemmers die meededen aan de Olympische Spelen in Bejing om de gevolgen van het tijdsverschil tegen te gaan.

Hij werd uitgeroepen tot beste trainer van het decennium en na zijn successen vorig jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en tot beste Nederlandse trainer tijdens de Olympische spelen in Londen.

Vandaag werd bekend dat hij zijn baan als technisch directeur bij de KNZB inruilt voor die van hoofdcoach bij de Australische zwemmers.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.