De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Biografie Fernando Ricksen - 30-10-2013

30-10-2013
Op 2 november verschijnt de biografie van voetballer Fernando Ricksen: Vechtlust Het boek leest als een biografie van een megarockster: drank, drugs en vrouwen. En nog meer vrouwen.

Talent Ricksen  begon als verdediger bij Fortuna Sittard en AZ,  kwam vervolgens voor de Glasgow Rangers en FC Zenit Sint-Petersburg uit en keerde weer terug bij Fortuna Sittard. Hij maakte op 25-jarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands elftal en speelde twaalf interlands.
Het succes steeg het jonge talent naar het hoofd. De lijst met uitspattingen is lang: dronken achter het stuur, met een helikopter op de training landen, een cokeverslaving in Rusland, duizenden euros per avond uitgeven, vier strippers die bij hem inwonen.

En alsof zijn leven nog niet tumultueus genoeg is geweest vertelde hij in de uitzending dat hij de ziekte ALS heeft. Een openhartig en emotioneel gesprek met Fernando Ricksen.

Lees meer over het boek in onze boekenrubriek.

Steun Stichting ALS in de strijd tegen de ziekte.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.