De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Americana: Joost Zwagerman - 6-11-2013

06-11-2013
Bijna 50 is hij, bijna een halve eeuw. Een memorabel en uitgelezen moment om een bloemlezing samen te stellen uit zijn non-fictie werk, een indrukwekkende collectie van essays en artikelen over het land van de onbegrensde mogelijkheden, Amerika.

De boeken, de films, de kunst, de muziek:  op zijn 15e boden all things American hem een imaginaire vlucht uit het grijze en platte polderlandschap. Nu, bijna 35 jaar later, is het resultaat een ruim 1200 paginas tellende omzwerving door de Amerikaanse cultuur. Normaal gesproken zit hij bij ons om college te geven over het werk van anderen, maar vanavond praten we met hem over zijn magnus opus Americana: Joost Zwagerman. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.