De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Robot bewegen met je gedachten: Marc de Hond, Eric Scherder - 7-11-2013

07-11-2013
The future is here! Althans, een stukje dichterbij. Een Braziliaans-Zwitsers-Amerikaans onderzoeksteam is erin geslaagd om een aap twee computerarmen te laten bewegen. Enkel en alleen met zijn gedachten! Dit is een enorme doorbraak, verlamde mensen zouden zodoende een zogenaamd exoskelet met hun gedachten kunnen besturen en weer kunnen lopen.
Het team wordt geleid door hersenonderzoeker Miguel Nicolelis. Hij heeft een weddenschap afgesloten met de president van Brazili, Dilma Rouseff, dat de aftrap van het WK in Brazili komende zomer gedaan wordt door een volledig verlamde patint. Aan tafel Marc de Hond en neuro-psycholoog professor Scherder.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.