De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

'Forever Young': Constant Meijers en Freek de Jonge - 20-11-2013

20-11-2013
'Men zegt wel dat we vrienden zijn' zegt Constant Meijers over zijn bijzondere band met Neil Young, maar hij belt me nooit. Lang voordat er berhaupt over wat voor vorm van vriendschap dan ook gesproken kon worden, luisterde Meijers op zijn studentenkamertje al naar de muziek van de Canadese singer-songwriter. Later werkte hij als redacteur voor muziekkrant OOR en wist in die hoedanigheid een ontmoeting met zijn idool te bewerkstelligen. De vriend, de fan en muziekcriticus: het levert een ambigue relatie op en nu ook het boek Forever Young, over de verschillende manieren waarop de muziek n persoon van Young met Meijers' leven verweven raakte.

Ter ere van de boekpresentatie, die in de Melkweg plaatsvindt, zullen artiesten als Jelle Paulusma, Theo Sieben en Henk Koorn een muzikale hommage brengen aan Neil Young. Zo ook Freek de Jonge, die voor deze speciale gelegenheid een Nederlandse vertaling van het nummer Flags of Freedom maakte. Vanavond dus in de Melkweg, maar eerst zitten ze bij ons aan tafel: Constant Meijers en Freek de Jonge.  

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.