De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Robbert Dijkgraaf over Einstein - 28-11-2013

28-11-2013
Vrijdag wordt het derde college van professor Robbert Dijkgraaf voor DWDD University uitgezonden. Het gaat in zijn geheel over het beroemdste genie aller tijden: Albert Einstein.

Na het college over Einstein op tv gaan we nog een half uur door op internet. Je kunt de uitzending volgen via onze livestreampagina die tussen 19:25 en 23:00 automatisch op onze homepage verschijnt (dwdd.nl). Ook is er dan de mogelijkheid om een vraag aan Robbert Dijkgraaf te stellen. Doe dit op Twitter via #dwdduni of gebruik het mailveld op de livestreampagina.

Einstein is een icoon van onze tijd. Hij bedenkt de relativiteitstheorien en E=MC2. Zijn naam alleen al is een metafoor voor grote intelligentie. Robbert Dijkgraaf laat zien dat Einstein niet alleen intelligent is, maar ook een grootheid als het gaat om verbeelding en creativiteit.
Qua opzet vergelijkbaar met zijn vorige colleges (De Oerknal en Het Allerkleinste) neemt Dijkgraaf ons aan de hand van historische beelden, spectaculaire animaties, en een maquette van ruimte en tijd mee op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.