De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

J.J. Slauerhoff: Aad Meinderts en Adriaan van Dis 2-4-2014

02-04-2014
Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft de meest omvangrijke literaire nalatenschap van  dichter J.J. Slauerhoff verworven.  Tachtig jaar na zijn dood is een grote verzameling met gedichten, proza en essays dood eindelijk openbaar kunstbezit.

Jan Jacob Slauerhoff (1898 1936) geldt als n van de belangrijkste dichters van het interbellum. Zijn verhalen spelen zich af in de exotische oorden die hij in die tijd als scheepsarts bezoekt. Slauerhoff had een diep verlangen om de wereld in te trekken. Dit verlangen is dan ook kenmerkend voor zijn werk.  Aan tafel: Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum en Adriaan van Dis.

Meer info over het Letterkundig Museum

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.