De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Flitshandel op de beurs: Jeroen Smit - 3-4-2014

03-04-2014
Maandag verscheen het boek 'Flash Boys, cracking the money code' van Michael Lewis. Het verhaal gaat over letterlijk snelle jongens die bakken geld verdienen doordat zij computers bezitten die milliseconden sneller zijn dan alle andere, zogenaamde 'flitshandel'. Dit minieme tijdsverschil tussen deals zorgt ervoor dat er miljarden dollars in hun zakken verdwijnen en niet terechtkomen bij de gewone man, de investeerders, of de pensioenfondsen.
Het zijn echter geen playboys met dikke autos, geen alfamannetjes vol testosteron die op de beursvloer orders staan te schreeuwen, maar eerder nerds en misfits, die er genoegen in scheppen om met hun briljante breinen het systeem te verslaan. De FBI is al een onderzoek begonnen naar aanleiding van het boek. Bij ons aan tafel geeft Jeroen Smit tekst en uitleg.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.