De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ian Thorpe's teloorgang - Pieter van den Hoogenband - 8-4-2014

08-04-2014
De Australische Ian Thorpe (1982) is een ware zwemlegende.
Op zijn zeventiende behaalde hij al zijn allereerste Olympische gouden medaille tijdens de Spelen in Sydney. In totaal heeft hij 9 Olympische medailles behaald, waarvan maar liefst vijf gouden!
Hij werd dan ook niet voor niets 'The Thorpedo' genoemd en was tevens het grote voorbeeld van andere zwemgod Michael Phelps.

De laatste jaren kampt hij echter met depressies en een alcohol-verslaving en lijkt het hard bergafwaarts te gaan met de ex-topatleet. Vandaag werd bekend dat hij is opgenomen op de Intensive Care van een ziekenhuis in Sydney. Hij lijkt een infectie aan zijn linkerarm te hebben na een operatie en gevreesd wordt dat hij deze nooit meer zal kunnen gebruiken.

Aan tafel oud-Olympisch zwemmer en voormalig collega van Thorpe: Pieter van den Hoogenband.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.