De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Eerbetoon Ennio Morricone 8-4-2014

08-04-2014
The Good, the Bad and the Ugly is de bekendste Western ooit gemaakt. De muziek in de film is van Ennio Morricone, de legendarische Italiaanse componist die voor meer dan 500 films en tv-series componeerde, 150 klassieke composities afleverde, maar ook meer dan 100 klassieke popliedjes schreef. Hij werd in 2007 onderscheiden met de Honorary Oscar voor zijn gehele filmmuziek-oeuvre. Hij wordt alom geroemd om de sfeer die hij weet neer te zetten, waardoor hij echt zijn stempel op de film drukt.
Aanstaande zaterdag zou hij optreden in een uitverkocht Ziggo Dome, met een compleet Symphonie Orkest en een 75-koppig koor. Maar wegens een rugoperatie is het concert verplaatst naar 26 juni. Wij steken de fans een hart onder de riem met een eerbetoon aan de grootmeester. 

Aan tafel bewonderaars Henny Vrienten en Benjamin Herman.  Sopraan Wendy Roobol en pianiste Ineke Geleijns brengen de titelsong uit de film Once Upon a Time in the West ten gehore. Het Belgisch Trombone Koor zal vanavond een minuut van het thema van The Good, The Bad, and The Ugly spelen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.