De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Dimitri Verhulst schrijft Boekenweekgeschenk 2015 - 17-4-2014

17-04-2014
Vandaag is bekendgemaakt dat de Vlaming Dimitri Verhulst het Boekenweekgeschenk 2015 schrijft. Verhulst debuteerde in 1999 en heeft boeken, romans, verhalen, novellen, gedichten en toneelstukken op zijn naam staan. De Helaasheid der Dingen werd bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs en in 2009 verfilmd. Met Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol won hij de Libris Literatuurprijs. Zijn laatste, De laatkomer, verkocht binnen een half jaar meer dan 75 000 exemplaren, wordt verfilmd en over de hele wereld vertaald.
Na onder meer Adriaan van Dis, Harry Mullisch en Gerard Reve is met Verhulst een waardige opvolger gevonden deze 80ste Boekenweek. Voor het tweede jaar in zowel Nederland als Vlaanderen gehouden. Het motto dit keer: Te gek voor woorden. Wat moet je daar mee als schrijver? Aan tafel: Dimitri Verhulst.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.