De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

50 jaar Palingsound - 17-4-2014

17-04-2014
De Volendamse 'Palingsound' heeft de respectabele leeftijd van 50 jaar bereikt, maar is nog steeds razend populair. Zo kunnen bijvoorbeeld Jan Smit, 3JS en Nick & Simon rekenen op schreeuwende meisjes en uitverkochte concerten.
Zij hebben dit alles natuurlijk te danken aan de grondleggers van het genre: The Cats. Zij maakten furuore, ook internationaal, tussen 1968 1974 met hits als Lea en Vaya con Dios.
De term Palingsound werd door DJ Joost den Draaijer, toen oppermachtig op de radio, bedacht en wordt gekenmerkt door gedragen, vaak  meerstemmige zang en Zuid-Europese invloeden. We vragen een nieuwe generatie muzikale Volendammers hoe belangrijk de sound voor ze is: Paul Bond en Koen Kluessien van Dandelion, Martine Bond, Melanie Jonk en Kyra Tol.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.